FAQ items aan het laden...

Onderhoud CV ketel Breda Etten-Leur Oosterhout Rucphen

 

 

 

Elke CV monteur van Heduro is erkend en CO – gecertificeerd

Snel een vakman nodig? Bel 24/7:  076 – 800 99 99!

De gevolgen van de nieuwe Gasketelwet, die per 1 april 2022 van kracht is, zijn zowel voor de eigenaren van een woning of bedrijfspand die een CV ketel hebben als voor de complete verwarmingsbranche ingrijpend. Vanaf deze datum mag het onderhoud CV ketel uitsluitend verricht worden door erkende en CO – gecertificeerde CV monteurs. Dat geldt ook voor het uitvoeren van reparaties en/of het vervangen van een oude CV ketel.

Vanaf 2023 bent u zelf volledig aansprakelijk voor schade

Let als particulier of bedrijf goed op wanneer u na 1 januari 2023 voor onderhoud CV ketel, reparatie of het vervangen van een bestaande CV ketel een CV monteur inhuurt. Na deze datum mogen dit soort werkzaamheden uitsluitend nog verricht worden door erkende CO – gecertificeerde CV monteurs en installateurs. Huurt u toch een niet erkende CV monteur in, dan bent u niet verzekerd voor welke schade dan ook. Dat geldt overigens ook voor de niet gecertificeerde CV monteur die de werkzaamheden heeft uitgevoerd.

Hoe kan men controleren wie het onderhoud CV ketel heeft gedaan?

Daar heeft de overheid een uitstekend systeem voor opgezet. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse A.P.K. autokeuring voor personenauto’s. Vanaf 1 april 2022 dient in Nederland jaarlijks onderhoud CV ketel plaats te vinden door een erkende CO – gecertificeerde CV monteur. Wanneer dit is gebeurd ontvangt u van hem/haar een keuring/onderhoud rapport en wordt uw CV ketel aangemeld/afgemeld bij de toezichthouder. Dit rapport is het bewijs, dat u aan uw verplichting heeft voldaan om uw CV ketel te laten onderhouden. Net als bij de APK keuring vinden er steekproefsgewijs herkeuringen plaats. Van een gecertificeerde CV monteur die geen goed werk heeft geleverd wordt bij meerdere overtredingen de licentie ingetrokken. Het keuringsrapport moet u kunnen overleggen wanneer er onverhoopt schade is ontstaan die gerelateerd kan worden aan een CV ketel. Heeft u geen onderhoud CV ketel laten doen door een gecertificeerd CV monteur? Dan dekt uw verzekering een eventuele schade niet.

onderhoud CV ketel
Het team van Alle installatie technieken onder een dak

Wilt u een afspraak maken voor jaarlijks onderhoud CV ketel in Breda, Oosterhout, Rucphen of Etten-Leur? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact met ons op een bel: 076 – 800 99 99