Afvoer verstopt Breda Oosterhout Roosendaal?

Uw afvoer verstopt? Wij lossen het voor u op!

Wanneer uw afvoer verstopt is in uw keuken adviseren wij u om eerst te controleren of het een lokale verstopping betreft. U kunt dit doen door de kraan van uw badkamer aan te zetten en daarna uw toilet door te trekken. Waarom zult u zich wellicht afvragen? Een verstopte afvoer in uw gootsteen kan duiden op een verstopping van de hoofdbuis naar het riool. Wanneer het water van zowel het toilet als de badkamer wegloopt, is er sprake van een lokale verstopping. Voordat u de hulp inroept van de loodgieter van Heduro loodgieters Breda adviseren wij u om te proberen zelf het probleem op te lossen.

Heduro - Afvoer verstoptStappenplan |  afvoer verstopt zelf proberen op te lossen

Belangrijkste regel. Probeer een verstopte afvoer nooit met chemische middelen op te lossen! Dit zorgt op den duur onherroepelijk voor grote schade. Lees de kleine lettertjes maar goed op de website van de fabrikant. De meest effectieve en goedkope oplossing is een traditionele gootsteen ontstopper. De bekende rode rubberen zuignap met houten steel. Wanneer u die niet in huis heeft kunt u deze kopen bij elke supermarkt. Vaak horen wij dat een afvoer verstopt zo wordt opgelost. Als dit gelukt is, uw afvoer met kokend water en soda doorspoelen. Herhaal dit de eerste weken dagelijks, omdat de combinatie van soda en kokend water vetresten losweekt. Controleer ook of er geen vuil in de zwanenhals zit. Indien ja verwijderen.

Bel Heduro loodgieters Breda wanneer afvoer verstopt blijft

Blijft uw afvoer verstopt, neem dan contact op met Heduro loodgieters Breda. Er is dan sprake van een echte verstopping waarvoor de expertise van een loodgieter is gewenst. Vermoedelijk zit de verstopping in een bocht van de afvoerbuis. Wanneer dit is het geval is zijn de kosten te overzien, omdat er geen ingrijpende reparatie hoeft plaats te vinden. Wanneer de verstopping is verholpen adviseren wij u om zeefje boven het afvoerputje van uw gootsteen te plaatsen. Dit houdt vrijwel alle etensresten tegen. Naast etensresten is ook vet een belangrijke oorzaak van een verstopte afvoer. Maak vette pannen en borden eerst met een keukenrol schoon.

Raakt toch nog uw afvoer verstopt in Breda Oosterhout Roosendaal?

Neem dan contact op met de loodgieter Breda van Heduro loodgieters. U kunt ons 7 dagen per week bellen. Raadpleeg hiervoor de rubriek contact